hürriyet

17 Ocak 2014 Cuma

TiyaTorA

Eğlenceye dahil olmak kadar keyifli eğlenceyi var eden olmak. Tiyatrocular hep çok şanslı görünmezler mi bu yüzden. Ne emek, ne muhteşem bir yaratıcılık; üstelik hazırlıksız tamamen doğal. Doğaçlama dedikleri işte ..

O halde içinde olduğunuz eğlence diyelim.

Peki nasıl ve nerede ?
Alsancak İzmir maske müzesinin yanında Muppet's Pub and Art'ta Çarşamba akşamları saat 20:30 da. Sahne alan Tiyatora grubu paylaşımcı, sahnelerini, cümlelerini, neşelerini ve sabırla sizinle-bizimle paylaşıyor. Bizi bir kaç saatliğine bile olsa hayatın tüm sıkıntısından sıyırıp doyumsuzca güldürebiliyorlar.
Seyircilerin gönüllü yada gönülsüz oyuna dahil olduğu ve genellikle seyircinin yönlendirmesi ile sergilenen doğaçlama tiyatro oyunu ve çok keyifli. Sordukları sorulardan birine vereceğin cevap istemesen bile sahneye çıkarır bir süreliğine izleyen değil, izlenilen yapar.

Muppet's show'da yer alan karakterleri duvarda, kitap aralarında dekor olarak görebilir, ekibin üyesi olan kediyi sevebilirsiniz. Caz sevenler sizi daha çok mutlu edecek burası, İzmir'de caz dinleyebileceğimiz işletmelerin azlığını düşünürsek.

Yolu kısa, kahkahası bol, öğrenmesi kolay uygulaması çok daha kolay. O zaman burası için şu cümleyi kurabiliriz;

" Bir gün herkes 5 dakikalığına şöhret olacak" . 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder