hürriyet

12 Ocak 2014 Pazar

Susamlı hamsinin tek adresi Kalyon Pub

Kaldırım karşısında kalabalığı görünce hiç şaşırtmayan bu küçük işletme en iyi dostluklarımın başladığı yer. Müdavimliğim yaklaşık 15 yılı doldurdu, her daim kendimi en rahat ve güvenli hissettiğim, sarhoş olmaktan hiç çekinmediğim yer.
Zafer-Haluk Olcav kardeşlerin itinalı işletmecilik anlayışıyla şarap gibi her geçen gün daha da keyiflenen bu mekan insanın çok özel bir yerde bulunma hissini her zaman diri tutuyor.
Kaliteli ve sohbetini zorlamayacak ölçüde makul ses yüksekliğine sahip şarkılar çalınıyor her zaman. Jazz,blues,rock.
Eskiler yeniler ama mutlaka kaliteli müzik.
Gelen insanların büyük çoğunluğu yılların müdavimi.Tek başına gidilip canının sıkılmayacağı ender yerlerden biri.
Denize olan düşkünlüğüm belkide havasını içime çekmeyi çok sevdiğim yeşil duvarlarındaki eşyalara her defasında ilk kez görüyormuşum gibi bakmamı sağlayan. Arkadaşlarımın mutlaka görmesini istediğim Kalyon hayatımın zevkli hatıralarını yaratıp, önemli anlarına tanıklık etti.
Birasını yılın her mevsimi her zaman soğuk içeceğin,  bardakları "altlığı" olmadan özenli ahşap masalarına koyamayacağın, hardalın acılığına hayran kalacağın (ilk defa deneyeceksen aman ha tatmadan hardalı boca etme sakın hamburgere)susamlı hamsisini tatmadan gitmemen gereken yer. Masalarında birbirini tanımayan insanlarla  başlayan arkadaşlığı yıllarca sürdürüp hiç bıkmayacağın yer.
İzmir'e düşerse yolun Gündoğdu'da bulunan Kalyon' a uğrayıp bir kadeh rakı, bir soğuk bira içmeden gitme, sonra bana sen yaz gerçekten keyif almadın mı ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder